Αγρότες σε διαρκή κλιμάκωση: Τα μπλόκα αντέχουν, η πίεση απλώνεται σε όλη τη χώρα

Συντονισμένες παρεμβάσεις από Θεσσαλία έως Έβρο, προσωρινές ανάσες για τους εκδρομείς και ξεκάθαρο μήνυμα: «Δεν φεύγουμε αν δεν δικαιωθούμε»


Οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο της Νίκαιας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, παραμένοντας αμετακίνητοι στον σχεδιασμό της πανελλαδικής δράσης του αγροτικού κόσμου. Το μπλόκο εξακολουθεί να λειτουργεί ως κεντρικό σημείο αναφοράς, με τους συγκεντρωμένους να δηλώνουν ότι η συνέχιση των παρεμβάσεων αποτελεί μονόδρομο, όσο δεν δίνονται συγκεκριμένες απαντήσεις στα αιτήματά τους. Από σήμερα θα επιτραπεί εκ νέου η κυκλοφορία στην αερογέφυρα της Νίκαιας, ώστε να διευκολυνθεί η μετακίνηση των εκδρομέων ενόψει των εορτών, κίνηση που οι ίδιοι οι αγρότες παρουσιάζουν ως ένδειξη κοινωνικής ευθύνης και όχι υποχώρησης.


Θεσσαλία: Καρδίτσα και Τρίκαλα κρατούν τη γραμμή

Σταθερά στα μπλόκα παραμένουν οι αγρότες της Καρδίτσας στον Ε65 και των Τρικάλων στα διόδια του Λόγγου, επίσης στον Ε65. Οι συγκεντρωμένοι δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν, αν δεν υπάρξουν λύσεις στα προβλήματα που θέτουν. Στην Καρδίτσα πραγματοποιείται σήμερα συνέλευση αποτίμησης, όπου θα συζητηθούν νέες μορφές δράσης, ενώ στα Τρίκαλα, μετά τη χθεσινή συνέλευση, οι αγρότες προαναγγέλλουν επόμενες κινήσεις που θα ανακοινωθούν επίσημα τις επόμενες ημέρες.


Στερεά Ελλάδα: Αγρίνιο και Μπράλος στο προσκήνιο

Στην Αιτωλοακαρνανία, αγρότες και κτηνοτρόφοι προχώρησαν εκ νέου σε αποκλεισμό του αυτοκινητοδρόμου Αντιρρίου–Ιωαννίνων, στο ύψος των διοδίων του Αγγελοκάστρου, δείχνοντας ότι η κινητοποίηση δεν περιορίζεται γεωγραφικά. Την ίδια στιγμή, στο μπλόκο του Μπράλου, οι αγρότες συνεχίζουν τις δράσεις τους με δίωρο κλείσιμο παραδρόμων και επαρχιακού δικτύου, διατηρώντας την πίεση σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.


Μακεδονία: Προσεκτικές κινήσεις, αλλά σταθερή παρουσία

Στα Μάλγαρα, αγρότες και κτηνοτρόφοι αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε αποκλεισμό της ΠΑΘΕ έως και την Πρωτοχρονιά, επιτρέποντας την κανονική κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εκδρομείς. Παράλληλα, τα τρακτέρ παραμένουν παρατεταγμένα στην περιοχή των Πράσινων Φαναριών στην ανατολική Θεσσαλονίκη, υπενθυμίζοντας ότι η κινητοποίηση παραμένει ενεργή.


Μήνυμα αμετακίνητο και επόμενα βήματα

Με κοινή τους ανακοίνωση, αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι και αλιείς ξεκαθαρίζουν ότι παραμένουν σταθεροί στις θέσεις τους και ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από τα μπλόκα αν δεν υπάρξει ουσιαστική δικαίωση των αιτημάτων τους. Η πανελλαδική σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί στη Θεσσαλονίκη μετά τις γιορτές, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, αναμένεται να καθορίσει τα επόμενα βήματα ενός αγώνα που, όπως δείχνουν οι εξελίξεις, δεν βρίσκεται σε φάση εκτόνωσης αλλά αναδιάταξης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών