«Ήρωες και παλιάνθρωποι» – Ο επόμενος μεγάλος στόχος του ΠΑΟΚ – Ο Άρης ΔΕΝ θα πάρει το κύπελλο – Δεν έχουν καταλάβει πόσο δύσκολοι καιροί έρχονται για την ΑΕΚ

Γράφει ο πρόεδρος ΠΑΕ

ΠΑΟΚ κατέκτησε το πιο μάγκικο πρωτάθλημα. ΌΧΙ της ιστορίας του. Του ελληνικού ποδοσφαίρου.

-Με το χαμηλότερο μπάτζετ. Κόντρα σε όλους και σε όλα. Απέναντι στους ισχυρούς Μελισσανίδη, Μαρινάκη και Αλαφούζο. Με διαιτησίες εχθρικές σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Παίζοντας σε μεγάλη διάρκεια σε τρεις διοργανώσεις. Ενώ όλοι πίστευαν ότι κάποιο… αόρατο χέρι θα το έδινε αλλού. Κόντρα σε κομπλεξικούς που για την… ιστορία τους… παίζουν μόνο εναντίον του ΠΑΟΚ. Χωρίς μεταγραφές τον Ιανουάριο. Χωρίς κάποιο εξαιρετικό σέντερ φορ. Παρά τα τραπεζώματα στη “Μαύρη Θάλασσα”. Παρά το “χειρουργείο” από τον Ισραηλινό διαιτητή. Παρά τον πόλεμο από τα συστημικά μίντια. Παρά το γεγονός ότι ο Ιβάν Σαββίδης λείπει.

-Αλλά. Έχει την καλύτερη ομάδα. Την καλύτερη επίθεση. Την καλύτερη άμυνα. Τις περισσότερες νίκες. Έφτασε στους 8 της Ευρώπης. Αποκλείστηκε, ενώ χρειάστηκε να συνωμοτήσει το σύμπαν, από τον τελικό κυπέλλου. Έπαιξε την καλύτερη μπάλα και ήταν ο πιο σταθερός. Έχει τον καλύτερο προπονητή. Δεν συμμετείχε στο τοξικό κλίμα στο οποίο άλλοι διέπρεψαν. Έχει παίκτες με τεράστια προσωπικότητα.

-Τα παραπάνω τα διαβάσατε και αλλού. Τα έχετε δει, τα έχετε ακούσει και τα γνωρίζετε.

-Ο μεγάλος ΠΑΟΚ, ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΠΑΟΚ, ο οποίος πήρε το πιο ΜΑΓΚΙΚΟ πρωτάθλημα, κόντρα σε όλους και σε όλα, έχει τώρα έναν άλλο στόχο. Να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς λιγκ. Δεν πρέπει να γίνουν τα λάθη του παρελθόντος. Ο σχεδιασμός πρέπει να είναι σοβαρός. Οι αντίπαλοι, στον δρόμο για τα αστέρια, τους οποίους περίπου γνωρίζουμε, θα είναι περίπου στα μέτρα του δικεφάλου του Βορρά. Η εκπλήρωση του στόχου είναι εφικτή. Αν ο ΠΑΟΚ παίξει του χρόνου στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ θα απογειωθεί.

-Πάμε τώρα στους άλλους.

-Δεν ξέρω ποιους πρέπει να λυπάται κανείς περισσότερο. Τους ΑΕΚτζήδες ή τους Αρειανούς; Ή, μήπως, και τους δύο;

– Οι πρώτοι, για κάποιον απροσδιόριστο, μεταφυσικό λόγο και ενώ η ομάδα τους δεν ήταν καν για τη δεύτερη, αλλά για την τρίτη θέση, ενώ η ομάδα τους χαιρέτησε νωρίς στην Ευρώπη, ενώ στο κύπελλο αποκλείστηκε από μία μικρή ομάδα, όπως ο Άρης, πίστευαν ότι… κάποιο αόρατο χέρι θα τους χάριζε το πρωτάθλημα. Μια ομάδα που δυσκολεύεται να κερδίσει την Κηφισιά και τον Πανσερραϊκό, δεν μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα. Και οι οιωνοί δεν είναι οι καλύτεροι για το μέλλον. Η ΑΕΚ, που είναι σε απίστευτα χαμηλές θέσεις στην ευρωπαϊκή κατάταξη, φλερτάροντας με την ευρωπαϊκή ανυπαρξία, θα παίξει, πολύ σύντομα μέσα στο καλοκαίρι, όλους τους προκριματικούς (αν περάσει από τον πρώτο φυσικά) γύρους στου Conference League ως ΑΔΥΝΑΜΗ. Δύσκολο το εγχείρημα. Θα δυσκολέψει και τις μεταγραφές, οι οποίες θα γίνουν αργά και ΔΕΝ θα είναι από το πάνω ράφι. Βέβαια έχει τον Τσιλούλη (γιατί γελάτε κύριοι;) Αν δεν προκριθεί στους ομίλους του Κόνφερενς, η ΑΕΚ, δύσκολα θα κάνει κάποια σοβαρή μεταγραφή. Και από την άλλη το ρόστερ της είναι γερασμένο και μπορεί να ανταποκριθεί μόνο σε παιχνίδια με Λαμία και Άρη, με μικρομεσαίους (Λαμία) και μικρούς (Άρης). Πρόκειται επίσης για ένα ρόστερ που ότι ήταν να δώσει το έδωσε. Άσε που δεν ξέρουμε τι θα συμβεί με τον Αλμέιδα. Δύσκολα λοιπόν τα πράγματα για την ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας που δεν μπόρεσε να σηκώσει το βάρος. Εκτιμώ ότι δύσκολα θα μπορέσει να ανταγωνιστεί τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, οι οποίοι του χρόνου θα είναι πανίσχυροι και αυτό το ξέρουν και στην ΑΕΚ που για αυτόν τον λόγο γνώριζαν ότι φέτος ήταν μια χρυσή ευκαιρία να πάρουν κάτι, διότι ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΔΥΣΚΟΛΑ.

-Πάμε στους άλλους τώρα. Στον Άρη. Προφανώς ο Άρης έπρεπε να παίξει για να κερδίσει. Άλλο αυτό, όμως, και άλλο να βλέπεις τα κιτρινόμαυρα δρεπάνια με την ανοχή του “χειρούργου” Ισραηλινού, ο οποίος έπαιξε 90-10% σε βάρος του ΠΑΟΚ, απέβαλε τον Μιχαηλίδη στα 18 πρώτα δευτερόλεπτα για να στείλει το…. μήνυμα, μετά από ανύπαρκτη πρώτη κίτρινη και ενώ στον πειθαρχικό έλεγχο έπαιξε 100-0 σε βάρος του ΠΑΟΚ, να προσπαθούν να κόψουν τη μπάλα στο κόσμημα του ελληνικού ποδοσφαίρου, στον Γιάννη Κωνσταντέλια. Όμως, ο Κωνσταντέλιας τους ξεφτίλισε με τη μαγική ντρίπλα που οδήγησε στο 1-2 με την γκολάρα του Τάισον.

Λοιπόν. Θυμάμαι πριν από χρόνια, όταν η Μπαρτσελόνα είχε Μέσι, Τσάβι, Ινιέστα και δεν συμμαζεύεται και η Ρεάλ δεν μπορούσε να την αντιμετωπίσει, σε κάποιο παιχνίδι οι παίκτες της Ρεάλ είχαν ξεκινήσει να βαράνε στο ψαχνό. Βέβαια πήραν την ποδοσφαιρική απάντηση και την επόμενη ημέρα το πρωτοσέλιδο μιας ισπανικής εφημερίδας έγραψε “ΗΡΩΕΣ και ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΙ”. Αυτό θυμήθηκα με όσα είδα χθες στο Χαριλάου.

-Ο δε Μάτζιος έβαλε και κοστούμι χθες, πιστεύοντας ότι μπορούσε να κόψει το πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ. Στις εξέδρες αφιόνι. Πάθος λες και ο… αδιάφορος Άρης έπαιζε για κάτι περισσότερο από την ιστορία του. Βέβαια, με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό το γήπεδο ήταν άδειο. Αλλά φαίνεται ότι η ιστορία αυτού του σωματείου περιλαμβάνει αποκλειστικά τις αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ. Ας είναι. Ο ΠΑΟΚ τους κέρδισε, πήρε το πρωτάθλημα και γιγαντώνεται, σε αντίθεση με συνοικιακά σωματεία που αργά και βασανιστικά συρρικνώνονται και έχουν μεγάλη εμπειρία από τα χωράφια της Β΄και της Γ΄Εθνικής.

-Ξέρουν και στον Άρη ότι έρχονται χρόνια δύσκολα.

-Ο Άρης δεν θα κατακτήσει το κύπελλο. ΟΛΟΙ γνωρίζουν ότι ο Παναθηναϊκός, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα θα πρέπει να το πάρει και ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ, το κύπελλο, διότι κατά τα άλλα εκεί η κρίση θα είναι ακόμη μεγαλύτερη.

-Εξάλλου τον Άρη δεν τον λογαριάζει κανένας. Στο τέλος οι “Σουλτάνοι σκοτώνουν τους υποτακτικούς”. Και ο νοών νοείτο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To μαρτυριάρικο παρεάκι της COSMOTE στην Κίμωλο και τα χαμένα εσώρουχα της «κακιάς» μάγισσας με τα κοτσιδάκια

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου.Το καλοκαίρι έχει μπει...

Η «βόμβα» που έχει στο συρτάρι του ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αναρωτιέται Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...

Ο πόλεμος του Στέφανου Κασσελάκη στο deal της Attica Bank είναι πόλεμος (και) στον Αλέξη Τσίπρα

PeriodistaΤις προάλλες εξηγήσαμε για ποιους λόγους ο Στέφανος Κασσελάκης...