«Έχουμε 14% αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού – Ο κόσμος πρέπει να φοράει μάσκα»

Για τα εμβόλια της γρίπης μίλησε το πρωί της Δευτέρας η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη. Η ίδια διευκρίνισε πως τα εμβόλια είναι έξι, τα δύο είναι ενισχυμένα και τα υπόλοιπα τέσσερα είναι τα απλά.

«Τα δύο ενισχυμένα θα τα παίρνουμε μόνο με ιατρική συνταγή, τα υπόλοιπα τέσσερα, θα τα παίρνουμε από αρχές Νοέμβρη χωρίς συνταγή», δήλωσε στον ΣΚΑΪ.

«Τα ενισχυμένα, με συνταγή αφορούν τους πάνω από 65, γιατί έχουν υποκείμενα νοσήματα. Ενισχυμένα σημαίνει πως έχουν μεγαλύτερη δόση αδρανοποιημένου ιού, αυτά τα εμβόλια θα βοηθήσουν τους ανθρώπους που υποκείμενα νοσήματα», εξήγησε μιλώντας στην εκπομπή.

Σχετικά με τα απλά εμβόλια δήλωσε πως «θα τα παίρνουμε μέχρι τέλος Οκτώβρη με συνταγή, και μετά χωρίς συνταγή».

«Καλό είναι όσοι βρίσκονται στην μονάδα υψηλού κινδύνου να αρχίσουν να τα κάνουν από 20 Οκτώβρη», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τον κορωνοιό, η κ. Παγώνη δήλωσε πως θα δοθούν οδηγίες από την επιτροπή εμβολιασμού.

«Έχουμε ένα 14% αύξηση των κρουσμάτων και για τους νοσηλευόμενους. Να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με μάσκες και αντισηπτικά».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου