«Έχουμε ήδη πολλούς π@υ$%#ες στην Εκκλησία…» – Σάλος με την ατάκα του Πάπα για τους γκέι

Σάλο έχει προκαλέσει ένας όρος που φέρεται να έχει χρησιμοποιήσει ο Πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχε με ιερωμένους για την ένταξη ή μη ομοφυλόφιλων σε ιερατικές σχολές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πάπας Φραγκίσκος συμμετείχε την περασμένη εβδομάδα σε κλειστή σύσκεψη στη Ρώμη με επισκόπους και φέρεται να είπε ότι υπάρχει ήδη αρκετή παρουσία ομοφυλόφιλων (frociaggine ήταν τα λόγια που είπε στα ιταλικά) στους κόλπους της Εκκλησίας και δεν χρειαζόμαστε άλλους.

Το θέμα που συζητούσαν ήταν αν οι γκέι θα πρέπει να γίνονται δεκτοί ή όχι στις σχολές που βγάζουν ιερείς, με τον Ποντίφικα να λέει ότι ενώ είναι σημαντικό να ανοίγει η Εκκλησία την αγκαλιά της σε όλους, είναι πιθανό ένας γκέι να έχει διπλή ζωή.

Μάλιστα ο Πάπας Φραγκίσκος φέρεται να είπε ότι υπάρχουν ήδη αρκετοί γκέι σε ορισμένες ιερατικές σχολές χρησιμοποιώντας τον χαρακτηρισμό frociaggine, ο οποίος θεωρείται υβριστικός στα ιταλικά (σημαίνει π@@@@@ς).

Η La Repubblica και η Corriere della Sera γράφουν ότι ο Πάπας Φραγκίσκος χρησιμοποίησε τον συγκεκριμένο όρο με χιουμοριστική διάθεση, αλλά και ότι όσοι ήταν στη σύσκεψη δεν έκρυψαν την έκπληξή τους.

Ενας επίσκοπος σχολιάζοντας το γεγονός είπε ότι ο Ποντίφικας μπορεί να μην ήξερε ότι επρόκειτο για υβριστικό χαρακτηρισμό.

Όπως τονίζουν La Repubblica και Corriere τον περασμένο Νοέμβριο αποφασίστηκε ότι οι ομοφυλόφιλοι άνδρες μπορούν να γίνουν δεκτοί σε ιερατικές σχολές με τον όρο να μην έχουν σεξουαλική ζωή κάτι το οποίο μπλόκαρε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ