Έφυγε για την Ευρώπη ο Τζο Μπάιντεν

Έφυγε για την Ευρώπη ο Τζο Μπάιντεν, για να παρεβρεθεί στους εορτασμούς της D-Day με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όσο και στη Σύνοδο της G7 στην Ιταλία.

«Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη Νορμανδία, ο Τζο Μπάιντεν θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με τον πρόεδρο Ζελένσκι για την κατάσταση στην Ουκρανία και το πώς θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να βαθαίνουμε την υποστήριξή μας» στον ουκρανικό στρατό, ανέφερε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν σε δημοσιογράφους μέσα στο προεδρικό αεροσκάφος.

Ο κ. Σάλιβαν επισήμανε πως δεν σχεδιάζεται αποστολή Αμερικανών συμβούλων στην Ουκρανία. «Δεν σχεδιάζουμε εκπαιδευτική αποστολή στην Ουκρανία», διαβεβαίωσε.

Οι ουκρανοί στρατιωτικοί «χρειάζονται συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, κι εργαζόμαστε για αυτό», ενώ το Κίεβο «ζητεί επίσης συνεχή ροή όπλων, που θα τους προμηθεύσουμε», τόνισε ο κ. Σάλιβαν.

Ο Τζο Μπάιντεν δεν θα παρευρεθεί στη Σύνοδο για την Ουκρανία στην Ελβετία στις 15 και 16 Ιουνίου. Θα παραστεί σε μια εκδήλωση συγκέντρωσης κεφαλαίων στο Χόλιγουντ που έχει προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο της συνόδου κορυφής.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ