Έτσι «κάηκε» ο ΣΥΡΙΖΑ – Πως μετακινήθηκαν οι ψηφοφόροι των κομμάτων

Ακρως εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία του κοινού exit poll των εταιρειών δημοσκοπήσεων που δημοσιεύτηκε στις 7 το απόγευμα της Κυριακής. Ειδικά τα στοιχεία που αφορούν στις μετακινήσεις των ψηφοφόρων των τριών κομμάτων, δείχνουν το πώς φτάσαμε στη μεγάλη νίκη της ΝΔ και στην κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατ’ αρχάς η συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας ανέβηκε πάνω από 10 μονάδες σε σχέσεις με τις δημοσκοπήσεις των προηγούμενων ημερών. Εφτασε το εντυπωσιακό 82%.

Οι μετακινήσεις ψηφοφόρων της ΝΔ προς τα άλλα κόμματα ήταν μικρές. Συγκεκριμένα 5,1% πήγαν προς τον ΣΥΡΙΖΑ, 4% προς το ΠΑΣΟΚ, 2,7% προς την Ελληνική Λύση, 1 προς το ΚΚΕ και 4,8% προς άλλο κόμμα.

Βλέποντας όμως τα στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ και κάνοντάς τα σύγκριση αποκαλύπτεται η εικόνα των εκλογών. Η συσπείρωση των ψηφοφόρων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν τραγική, μόλις στο 66,8%. Από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το 9,1% έφυγε προς τη Νέα Δημοκρατία, ομοίως άλλο ένα 9,1% ενίσχυσε τις τάξεις του ΠΑΣΟΚ, το 4,2% πήγε προς το ΚΚΕ, 3,3% προς το ΜέΡΑ25, 3,2% κατευθύνθηκε προς την Ελληνική Λύση του Βελόπουλου, κι ένα 4,3% προς άλλο κόμμα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...