Έρχονται ανακοινώσεις για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ – Όλα τα ονόματα που μπαίνουν και οι «κομμένοι»

Πλησιάζει η ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας. Τα πρώτα ονόματα υποψηφίων για τις ευρωεκλογές θα ανακοινωθούν ακόμη και σήμερα.

Πολλά ονόματα των υποψήφιων με τη ΝΔ που ανακοινώνονται τώρα από τη Νέα Δημοκρατία, εν όψει των ευρωεκλογών, επίσημα έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ θα γνωστοποιήσει περίπου 20 από τα 42 ονόματα υποψήφιων ευρωβουλευτών.

Ήδη τις προηγούμενες μέρες είχαν γίνει κάποιες πρώτες ανακοινώσεις μέσω διαρροών, όμως τώρα αρκετά στελέχη θα πάρουν το «πράσινο» φως, προκειμένου να αρχίσουν τον προεκλογικό αγώνα.

Επιπλέον, στο πρώτο «κύμα» γαλάζιων ανακοινώσεων θα περιλαμβάνονται και πρόσωπα από την ΟΝΝΕΔ, όπως ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων Βασίλης Σακελλάρης, ενώ από την ομογένεια θα υπάρξει υποψηφιότητα ακόμα και από τον ελληνισμό της Αυστραλίας.

Όσον αφορά στους «γαλάζιους» ευρωβουλευτές των οποίων λήγει η θητεία, την θέση τους στην ευρωβουλή θα διεκδικήσουν εκ νέου ο επικεφαλής της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η Ελίζα Βόζενμπεργκ, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, η Μαρία Σπυράκη και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Στον αντίποδα, εκτός λίστας μένουν η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην υπόθεση με τα e-mails των αποδήμων, ο Θοδωρής Ζαγοράκης που κατευθύνεται προς το ΠΑΣΟΚ, καθώς και ο διαγραφείς Γιώργος Κύρτσος.

Επίσης, αναμένεται να επισημοποιηθεί η υποψηφιότητα εκείνων που έχουν ήδη λάβει το «χρίσμα».

Ανάμεσά τους η πρώην υπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο πρώην υπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Θανάσης Εξαδάκτυλος, ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Σωτήρης Σέρμπος και ο πρώην δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος.

Στα νέα ονόματα θα περιλαμβάνονται αυτά του διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρη Τσιόδρα, του ολυμπιονίκη και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πύρρου Δήμα, του καθηγητή Ναπολέοντα Μαραβέγια, της πρώην βουλευτή της ΝΔ στην Α’ Πειραιώς και συμπαρουσιάστριας εκπομπής του MEGA Νόνης Δούνια.

Δεύτερη ευκαιρία παίρνουν ο πρώην υπουργός Γιώργος Αμυράς και η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα που ήταν και στο ευρωψηφοδέλτιο του 2019.

Στη λίστα ακόμα το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Σπύρος Καρανικόλας, αλλά και η γραμματέας Εθελοντισμού του κόμματος Πίστη Κρυσταλλίδου.

Προς το παρόν δεν αναμένεται να ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά, ενώ σε εκκρεμότητα είναι και η υπόθεση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαξίμου 2015: Το απειλητικό μήνυμα πανίσχυρου εκδότη που «πάγωσε» κορυφαίο υπουργό του Αλέξη Τσίπρα – Η αλήθεια για τους εκβιασμούς στα media

Πρωτοκλασάτος υπουργός δείχνει SMS εκδότη με έμμεση απειλή για πρωτοσέλιδο. Το περιστατικό που αποκαλύπτει πώς λειτουργούσε η πίεση.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην υπόθεση «εκβιασμού» της Ζέττας Μακρή – Κλειδί το τιμολόγιο που παρουσίασε ο δημοσιογράφος

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή από δημοσιογράφο. Ο κατηγορούμενος παρουσιάζει τιμολόγιο και κάνει λόγο για εμπορική συμφωνία. Όλα θα κριθούν στο Αυτόφωρο. Οι ισχυρισμοί και η αντίδραση της βουλευτού.

Ο Μάκης Βορίδης στη «Γη της Ελιάς»; Παραιτήθηκε και πάει… Μάνη με ρόλο-έκπληξη!

Ο Μάκης Βορίδης παραιτήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και φημολογείται ότι θα παίξει στη "Γη της Ελιάς" ως Επιθεωρητής Επιδοτήσεων!

Ναύαρχος Αποστολάκης: Σοβαρές καταγγελίες για τις επιπτώσεις του έργου του Λάτση – Ποιος πληρώνει τις ρήτρες εκατομμυρίων ευρώ;

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης καταγγέλλει τα προβλήματα των έργων στο Ελληνικό: κυκλοφορία, ηχορύπανση, πλημμύρες και απώλεια πρασίνου.