Έρμαιο ο ανίκανος Μητσοτάκης: Εξωθεσμικά κέντρα κανονίζουν τους υπουργούς στον ανασχηματισμό – Στο Μαξίμου παραδέχονται τη θλιβερή πραγματικότητα των γνωριμιών

Έρμαιο πιέσεων νυν και επίδοξων υπουργών είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει του ανασχηματισμού, κάτι που παραδέχεται το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου μέσω διαρροής. Μάλιστα οι εξωθεσμικές πιέσεις για την παραμονή ή την είσοδο υπουργών στο υπουργικό συμβούλιο έχουν προκαλέσει τη δυσφορία αρκετών υπουργών και γαλάζιων στελεχών.

Ειδικότερα, συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη μιλώντας στο protothema και ερωτηθείς για τον επικείμενο ανασχηματισμό που έχει εξαγγελθεί εδώ και μέρες από την κυβέρνηση, συνέστησε «στρατηγική υπομονή», αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι ανακοινώσεις δεν πρόκειται να γίνουν τελικά τη Δευτέρα. Σύμφωνα δε με το φιλικό προς την κυβέρνηση site, η αναφορά «θα μπορούσε να ερμηνευθεί και ως παρότρυνση του Μεγάρου Μαξίμου στους υπουργούς και τους ενδιαφερόμενους να εισέλθουν στο κυβερνητικό σχήμα να μην βιάζονται, ούτε και να αξιοποιούν γνωριμίες ή διασυνδέσεις πιέζοντας για την παραμονή ή την είσοδό τους στο υπουργικό συμβούλιο».

Η διαρροή αυτή φαίνεται ότι προκάλεσε έντονο εκνευρισμό σε νυν υπουργούς, όπως αποτυπώνεται σε δημοσίευμα του iefimerida με τίτλο «Παίζει με τα νεύρα των υπουργών ο Μητσοτάκης».

«Εκνευρισμό προκάλεσε στα υπουργικά γραφεία και η διαρροή ότι το Μέγαρο Μαξίμου δέχεται… εξωθεσμικές πιέσεις για την παραμονή ή την είσοδο υπουργών στο υπουργικό συμβούλιο!» σημειώνει το site που επίσης εκφράζει ανοιχτά φιλοκυβερνητική γραμμή.

Αναφέρει επίσης σε σκωπτικό ύφος ότι «το γεγονός ότι για αύριο, Τρίτη, έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στις 11 το πρωί, περιπλέκει τα πράγματα, καθώς, εάν δεν ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός, θα έχουμε την… παγκόσμια πρωτοτυπία να δοθούν κατευθύνσεις στο υπουργικό τις οποίες θα υλοποιήσουν… άλλοι υπουργοί!».

Τα όσα τραγελαφικά εξελίσσονται προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με τον Νάσο Ηλιόπουλο να υπογραμμίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προαναγγέλλει ανασχηματισμό που τελικά δεν μπορεί να τον κάνει από τις πολιτικές του εξαρτήσεις.

«Οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη που συνιστούν “στρατηγική υπομονή”, αν δεν το κατάλαβαν ομολογούν ότι είναι έρμαιο πιέσεων νυν και επίδοξων υπουργών. Η ειδική αναφορά σε “γνωριμίες και διασυνδέσεις” παραδέχεται την διαπλοκή και τις πιέσεις και οικονομικών παραγόντων. Για ακόμη μία φορά ο κ. Μητσοτάκης προαναγγέλλει ανασχηματισμό και τελικά δεν μπορεί να τον κάνει από τις πολιτικές του εξαρτήσεις. Όχι ότι δεν το γνωρίζαμε, αλλά τόση ειλικρίνεια δεν την περιμέναμε» αναφέρει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

ΠΗΓΗavgi.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ