Έντονη αντίδραση του Νίκου Κοτζιά μετά τις εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία

Ο Νίκος Κοτζιάς αντέδρασε για τις εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία και την στάση της νέας προέδρου της χώρας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα.

Ηδη η Σιλιάνοφσκα έχει δεχτεί επικρίσεις από την αντιπολίτευση στη χώρα της, για την απόφαση να αφαιρέσει τον όρο «Βόρεια» στην ορκωμοσία της, ενώ ανακοινώσεις εξέδωσαν κυβέρνηση και αντιπολίτευση καταδικάζοντας την πράξη αυτή.

Θέση πήρε και ο άνθρωπος ο οποίος συνέβαλε και υπέγραψε την επίτευξη της Συμφωνίας των Πρεσπών, Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος ωστόσο δεν εστίασε στην Σιλιάνοφσκα, αλλά στην ελληνική πλευρά.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και ζήτησε από την αντιπολίτευση να «ξυπνήσει» και τα κόμματα της Βουλής να προχωρήσουν άμεσα προς ψήφιση τα τρία μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «βλακώδη» την ανακοίνωση της ΝΔ που δήλωσε ότι αντιτάχθηκε στην Συμφωνία ως «κυβέρνηση», ενώ ήταν αντιπολίτευση.

«Τα κόμματα που κατανοούν την στρατηγική σημασία της Συμφωνίας των Πρεσπών, ας φέρουν άμεσα προς ψήφιση τα τρία μνημόνια συνεργασίας με την Βόρεια Μακεδονία. Η αντιπολίτευση πρέπει να ξυπνήσει. Να μην αφήσει τα σύννεφα που μαζεύονται στον ορίζοντα να γίνουν θύελλες αστάθειας στην βαλκανική

ΥΓ. Προς ΥΠΕΞ και την ανακοίνωσή του:

Η ΝΔ ως αντιπολιτευση αντιτάχθηκε στην Συμφωνία. ΟΧΙ “η Ελληνική Κυβερνηση ως αντιπολιτευση”. Διατύπωση βλακώδης» έγραψε στα σόσιαλ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δημοσκόπηση για γέλια για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς – Ποιοι κύκλοι τρομοκρατούνται από την άνοδο Κασσελάκη

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Είδατε,...

Το… απαγορευμένο βίντεο που λαμβάνουν στα κινητά τους επιτελείς του Mega Channel για το παρελθόν της Αναστασίας Γιάμαλη (vid)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Οι δύο δημοσιογράφοι που ακούγεται ότι θα αντικαταστήσουν την Αναστασία Γιάμαλη στο Kontra Channel

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Όπως...