Ένταση μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας – Η Ρωσία εκφράζει «σοβαρή ανησυχία»

Η Ρωσία εξέφρασε σήμερα τη «σοβαρή ανησυχία» της για τις νέες εντάσεις μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας, αφού το Μπακού ανακοίνωσε την εγκατάσταση σημείου ελέγχου στην είσοδο του διαδρόμου Λατσίν, του μοναδικού οδικού άξονα που συνδέει το Γερεβάν με τον διεκδικούμενο θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

«Εκφράζουμε τη σοβαρή μας ανησυχία για την κατάσταση», δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση. «Καλούμε τις πλευρές να επιστρέψουν άμεσα στις ισχύουσες συμφωνίες», που επιτεύχθηκαν το 2020 με τη μεσολάβηση της Ρωσίας, ανέφερε η ανακοίνωση.

Παράλληλα, το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχει εναλλακτική στη συμφωνία κατάπαυσης πυρός του 2020 μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία εργάζεται προκειμένου να υπάρξουν συνομιλίες μεταξύ του Μπακού και του Γερεβάν για τον διάδρομο Λατσίν. «Η Ρωσία συνεχίζει τις επαφές, η κατάσταση είναι πραγματικά δύσκολη», δήλωσε ο Πεσκόφ σε δημοσιογράφους.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;