Έλον Μάσκ: Φτιάχνει τον αντίπαλο του Gmail

Αρχικά ο Έλον Μάσκ αποφάσισε να μετονομάσει το Twitter σε X.

Όπως είχε τονίσει δεν θα είναι μόνο το όνομα της πλατφόρμας αλλά θα αποτελέσει το όνομα ολόκληρου του οικοσυστήματος ηλεκτρονικών και διαδικτυακών υπηρεσιών που οραματίζεται ο ίδιος.

Ο μηχανικός του X Νέιτ Μακ Γκρέιντι έκανε μια ανάρτηση ρωτώντας πότε ο ίδιος και οι συνάδελφοι του θα ασχοληθούν με τη δημιουργία μιας υπηρεσίας ηλεκτρονικής αλληλογραφίας την οποία ανέφερε ως XMail.

Ο Έλον Μάσκ απάντησε «Έρχεται» δημιουργώντας όπως ήταν επόμενο συναγερμό στα δημοσιογραφικά γραφεία που προσπάθησαν να αποκωδικοποιήσουν την μονολεκτική αντίδραση του Αμερικανού μεγιστάνα.

Ο Μασκ θα ήθελε να δημιουργήσει η εταιρεία του μια υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και θα επιθυμούσε φυσικά αυτή η υπηρεσία να μπορεί να κοιτάξει στα μάτια το Gmail αλλά δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε ότι μπορεί ο Μασκ να έχει πετύχει πολλά και σημαντικά πράγματα στην πορεία του αλλά έχει δηλώσει ότι θέλει να κάνει και πάρα πολλά τα οποία έμειναν απλά στα λόγια.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι και ότι ευκολότερο να προσπαθήσει κάποιος να ανταγωνιστεί το Gmail, τη δημοφιλέστερη πλατφόρμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον κόσμο με περίπου δύο δισ. ενεργούς χρήστες. Από τη μια πλευρά δεν είναι εύκολο να εγκαταλείψει κάποιος την πλατφόρμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που χρησιμοποιεί χωρίς προβλήματα εδώ και πολλά χρόνια για να δοκιμάσει μια εντελώς καινούργια.

Από την άλλη πλευρά εκτιμάται ότι η πλατφόρμα αλληλογραφίας ΧMail θα συνδέεται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με τις υπηρεσίες και εργαλεία του X άρα ο χρήστης του XMail θα έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες και εργαλεία στη διάθεση του όπως για παράδειγμα να κάνει παραγγελίες φαγητού στο σπίτι ή να βρει θέση σε κάποιο αυτοκίνητο που θα πηγαίνει την επόμενη μέρα στην ίδια διαδρομή με αυτή που ακολουθεί και εκείνος για να πάει στη δουλειά του ή κάπου αλλού. Μένει να δούμε αν ο Μασκ αποφάσισε πράγματι τη δημιουργία του XMail και πότε θα κάνει την εμφάνιση του.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ