Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο συγκάλεσε ο Νετανιάχου – «Ο εχθρός θα πληρώσει τεράστιο τίμημα» (vid)

Το Ισραήλ βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου από το πρωί του Σαββάτου καθώς η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς εξαπέλυσε τη μεγαλύτερη επίθεση στη χώρα με ενόπλους να διασχίζουν τα σύνορα και δεκάδες ρουκέτες να εκτοξεύονται από τη Λωρίδα της Γάζας.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπενιαμίν Νετανιάχου συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου Πολιτικής Ασφαλείας τονίζοντας ότι πρωταρχικός στόχος του ισραηλινού στρατού είναι η εκκαθάριση των εχθρικών δυνάμεων από την χώρα.

«Καλώ όλους τους πολίτες του Ισραήλ να ενωθούν»

«Από σήμερα το πρωί, το κράτος του Ισραήλ βρίσκεται σε πόλεμο. Ο πρώτος μας στόχος είναι πρώτα απ’ όλα να καθαρίσουμε την περιοχή από τις εχθρικές δυνάμεις που έχουν διεισδύσει και να αποκαταστήσουμε την ασφάλεια και την ειρήνη στους οικισμούς που δέχθηκαν επίθεση» είπε στους συνομιλητές του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

«Θα απαιτήσουμε από τον εχθρό να πληρώσει τεράστιο τίμημα»

Συνέχισε επισημαίνοντας πως, «ο δεύτερος στόχος, ταυτόχρονα, είναι να απαιτήσουμε από τον εχθρό να πληρώσει ένα τεράστιο τίμημα για όσα έχει κάνει ως τώρα. Ο τρίτος στόχος είναι να οχυρωθούν άλλα πεδία, ώστε κανείς να μην τολμήσει και κάνει το λάθος να μπει σε αυτόν τον πόλεμο».

Ο Νετανιάχου σημείωσε ότι «στον πόλεμο, πρέπει κανείς να διατηρεί την ψυχραιμία του. Καλώ όλους τους πολίτες του Ισραήλ να ενωθούν, προκειμένου να πετύχουμε τον ύψιστο στόχο μας, τη νίκη».

Από το μήνυμα του Ισραηλινού πρωθυπουργού προκύπτει ότι οι ισραηλινές δυνάμεις δεν έχουν ανακτήσει τον έλεγχο σε όλες τις περιοχές όπου επιτέθηκαν Παλαιστίνιοι μαχητές, επίσης το Ισραήλ θα προχωρήσει σε αποφασιστικά χτυπήματα στο εσωτερικό της Γάζας άρα θα γίνουν νέοι βομβαρδισμοί και τέλος θα ενισχυθεί η επιτήρηση και τα μέτρα ασφαλείας στα βόρεια απέναντι στο ενδεχόμενο κίνησης από τη Χεζμπολάχ.

«Είμαστε σε πόλεμο και θα νικήσουμε»

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ μέσω βίντεο στον λογαριασμό του στο X δήλωσε πως η χώρα του βρίσκεται σε πόλεμο τον οποίο θα νικήσει.

«Η Χαμάς εξαπέλυσε αιφνιδιαστική επίθεση στα εδάφη μας, βρισκόμαστε σε πόλεμο. Όχι σε μια επιχείρηση ή σε μια κλιμάκωση. Βρισκόμαστε σε πόλεμο και θα νικήσουμε. Ο εχθρός θα πληρώσει ένα τίμημα που δεν έχει γνωρίσει ποτέ ξανά στο παρελθόν» ήταν η τοποθέτηση του Νετανιάχου σε ανάρτηση στο X, ενώ ζήτησε από τους πολίτες να ακολουθούν τους κανόνες ασφαλείας.

Τουλάχιστον 40 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν, από την επίθεση και ακόμη 750 τραυματίστηκαν σύμφωνα με το ισραηλινό υπουργείο Υγείας. Οι ισραηλινές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησαν την «Επιχείρηση Σιδερένια Σπαθιά» εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, ως απάντηση στις επιθέσεις από τον παλαιστινιακό θύλακα, με τους παλαιστίνιους να μετρούν και αυτοί 160 νεκρούς και 1.000 τραυματίες.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών