«Έκρηξη» στα κρούσματα σήμερα – Θα αγγίξουν τις 55.000

Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ, την ώρα που η μετάλλαξη Ομικρον επεκτείνεται με ραγδαίους ρυθμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τις 11 το πρωί είχαν εντοπιστεί 34.000 κρούσματα, ενώ εκτιμάται ότι ο τελικός αριθμός θα αγγίξει τις 55.000.

Η έξαρση των κρουσμάτων αναμενόταν από τους επιστήμονες. Ήδη, τα επτά στα δέκα μοριακά τεστ (PCR) που γίνονται σε διαγνωστικά κέντρα της Θεσσαλονίκης είναι θετικά, ενώ ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης ανακοίνωσε χθες ότι το 70% των κρουσμάτων, αλλά και το 70% των εισαγωγών στα νοσοκομεία οφείλονται στην Ομικρον.

Στις δύο το μεσημέρι συνεδριάζουν για πρώτη φορά μετά την Πρωτοχρονιά τα μέλη της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, ενώ εντός της ημέρας αναμένονται αποφάσεις για το νέο πλαφόν που θα τεθεί στα μοριακά τεστ.

Η αύξηση των κρουσμάτων απασχολεί εντατικά το Μέγαρο Μαξίμου, που επιδιώκει την κατάρτιση ενός συνολικού «έκτακτου πλάνου» για την ανάσχεση της Omicron. Κατά τη διάρκεια πολλαπλών συσκέψεων, επιδιώκεται να δημιουργηθούν νέες γραμμές άμυνας απέναντι στον κορωνοϊό.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...