Έκθετος ξανά ο Άδωνις για το Παίδων

Η ανακοίνωση από τον Χειρουργικό Τομέα του Νοσοκομείου Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού” σχετικά με την αναστολή των τακτικών χειρουργείων από τις 12 Φεβρουαρίου λόγω έλλειψης προσωπικού, προκάλεσε αναστάτωση και έθεσε το Μέγαρο Μαξίμου αντιμέτωπο με μια νέα πρόκληση.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις ανησυχίες, επιχείρησε… αποτυχημένα να διαψεύσει την ανακοίνωση του νοσοκομείου, δηλώνοντας ότι τα χειρουργεία δεν θα σταματήσουν τη λειτουργία τους και ότι θα βρεθεί λύση στο πρόβλημα. Ο Άδωνις επιβεβαίωσε επίσης ότι τα χειρουργεία θα λειτουργήσουν κανονικά την επόμενη Δευτέρα, με προγραμματισμένη σχετική ανακοίνωση εντός της ημέρας.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων του νοσοκομείου Παίδων επισήμανε ένα σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης, το οποίο έχει οδηγήσει στη συσσώρευση των περιστατικών που πρέπει να εξυπηρετηθούν μέσω των τακτικών χειρουργείων. Η κατάσταση αυτή έχει επίσης αντίκτυπο στη δυνατότητα των χειρουργικών κλινικών να παρέχουν τις υπηρεσίες τους και να εκπληρώνουν το εκπαιδευτικό τους έργο, καθώς από τις δέκα χειρουργικές αίθουσες του νοσοκομείου, ενεργές παραμένουν μόνο δύο.

Η ανακοίνωση

«Το Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού εφημερεύει εναλλάξ με το Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία” 15 ημέρες τον μήνα. Παρά το μεγάλο όγκο περιστατικών που εξυπηρετείται στα χειρουργεία του, υπάρχει εδώ και καιρό το πρόβλημα υποστελέχωσης. Έτσι, τα περιστατικά της λίστας τακτικών χειρουργείων λιμνάζουν, και οι χειρουργικές κλινικές δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ούτε το εκπαιδευτικό τους έργο, καθώς από τις 10 χειρουργικές αίθουσες του νοσοκομείου είναι ενεργές μόνο οι 2! Το Τμήμα Αναισθησιολογίας του Νοσ. Παίδων Αγλ. Κυριακού αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης εδώ και αρκετούς μήνες, και περισσότερο μετά τη συνταξιοδότηση δύο ιατρών και την μη ανανέωση της σύμβασης ιδιώτη ιατρού (ΦΕΚ Α΄ 215/22.12.2023). Οι εναπομείναντες ιατροί αναισθησιολόγοι υπερεφημερεύουν κατ’ επανάληψη, και οι τελευταίες αυτές εξελίξεις τους επιβαρύνουν πολύ περισσότερο, με συνέπεια να μην μπορούν να καλύψουν με ασφάλεια το πρόγραμμα εφημεριών του νοσοκομείου, αλλά και τις αίθουσες χειρουργικών επεμβάσεων που ήταν ενεργές έως τώρα, οι οποίες ήταν ήδη εξαιρετικά μειωμένες σε σχέση με τις προδιαγραφές του νοσοκομείου. Από τον Ιούνιο του 2023 έχουν ενημερωθεί τόσο η Διοίκηση του νοσοκομείου, όσο και η 1η Υγειονομική Περιφέρεια, αλλά δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, ούτε έχουν προκηρυχθεί οι διαθέσιμες οργανικές θέσεις. Καθώς η ύπαρξη περισσότερων ιατρών αναισθησιολόγων αλλά και νοσηλευτών χειρουργείου και αναισθησιολογικού είναι απαραίτητη για να λειτουργήσουν περισσότερες χειρουργικές αίθουσες, οι κλινικές/τμήματα του Χειρουργικού Τομέα διακόπτουν τις προγραμματισμένες επεμβάσεις σε παιδιά, αναγνωρίζοντας την έλλειψη προσωπικού ως πρόβλημα που οφείλει να λυθεί άμεσα, ώστε να μην έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ασφάλεια των ασθενών και των εργαζόμενων στα χειρουργεία του νοσοκομείου».

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Η αλήθεια για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και τι θα συμβεί (λογικά) στο αυριανό ντέρμπι

Γράφει ο Πρόεδρος ΠΑΕ *Η ιδιότητα του μετά Χριστόν προφήτη...