Άσχημα νέα για τις ελληνικές επιχειρήσεις από την ΕΛΣΤΑΤ

Άσχημα νέα για τις ελληνικές επιχειρήσεις από την ΕΛΣΤΑΤ.

Μείωση 8,7% σημείωσε ο κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων της χώρας το γ’ τρίμηνο του 2023 και ανήλθε σε 120.083.372 χιλ. ευρώ, έναντι των 131.476.389 χιλ. ευρώ το γ’ τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Τη μεγαλύτερη μείωση στον τζίρο παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Παροχή Ηλεκτρικού Ρεύματος, Φυσικού Αερίου, Ατμού και Κλιματισμού (61%). Τη μικρότερη μείωση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο, Επισκευή Μηχανοκίνητων Οχημάτων και Μοτοσυκλετών (0,3%), ενώ τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Χρηματοπιστωτικές και Ασφαλιστικές Δραστηριότητες (79%).

Σύμφωνα επίσης με την ΕΛΣΤΑΤ, για το σύνολο των επιχειρήσεων με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Οκτώβριο ανήλθε σε 31.330.848 χιλ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 4,2% σε σχέση με τον Οκτώβριο 2022, που είχε ανέλθει σε 32.699.709 χιλ. ευρώ.

Τη μεγαλύτερη μείωση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Παροχή Ηλεκτρικού Ρεύματος, Φυσικού Αερίου, Ατμού και Κλιματισμού (52,6%). Τη μικρότερη μείωση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Δημόσια Διοίκηση και ‘Αμυνα, Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση (0,8%), ενώ τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Χρηματοπιστωτικές και Ασφαλιστικές Δραστηριότητες (55,3%).

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Ρωσία – Βόρεια Κορέα: Στρατηγική συμμαχία που τρομάζει τη Δύση

Ρωσία και Βόρεια Κορέα χτίζουν στρατηγική συμμαχία που αλλάζει...