Άπιαστο όνειρο το 33% για τον Μητσοτάκη – Ποιοι και γιατί εγκαταλείπουν τη ΝΔ και τη διεφθαρμένη κυβέρνησή του και δεν γυρίζουν

Ο στόχος του 33% που έχει τεθεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία ως επιτυχία στις Ευρωεκλογές, είναι πολύ πιθανό να μην επιτευχθεί.
Οι μεγάλες διαρροές που παρατηρούνται σε περιφέρειες όπως η Ανατολική και η Κεντρική Μακεδονία αλλά και στην Θεσσαλία όπου τα ποσοστά της ΝΔ βρίσκονται πολύ πιο κάτω από τα εθνικά ποσοστά, προβληματίζουν το κυβερνητικό επιτελείο.
Στην Βόρεια Ελλάδα παρά την κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού δεν φαίνεται να έχει γίνει εφικτή η επαναφορά των ψηφοφόρων στη Νέα Δημοκρατία.

Όπως μεταδίδει το pronews.gr, εκτός των διαρροών σε δεξιά κόμματα αυξάνεται και το ποσοστό των ψηφοφόρων που απλώς δεν θα πάνε να ψηφίσουν. Συνήθως η αποχή ευνοούσε την Νέα Δημοκρατία κάτι το οποίο φάνηκε στις περσινές διπλές εθνικές εκλογές.

Τότε η αποχή επικεντρωνόταν κυρίως σε ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων. Τώρα όμως η αποχή θα είναι ιδιαίτερα υψηλή στο εκλογικό κοινό του κυβερνώντος κόμματος.

Η Δεξιά αθροίζει πλέον πάνω από 20% και αν ήταν ενωμένη θα ήταν και η πραγματική αξιωματική αντιπολίτευση στο πολιτικό σύστημα.

Ένα δεύτερο αγκάθι είναι τα χαμηλά ποσοστά συσπείρωσης σε ορισμένους νομούς της Πελοποννήσου.

Παρόλο που η ΝΔ δεν κινδυνεύει, υπάρχουν νομοί που στέλνουν ψηφοφόρους σε πιο δεξιά κόμματα, όπως η Λακωνία αλλά και η Μεσσηνία, την οποία για προφανείς λόγους ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν επισκέφτηκε.

Εκεί παρατηρούνται κάποια γεγονότα τα οποία έχουν αντίκτυπο στην συσπείρωση των «γαλάζιων» ψηφοφόρων.

Για παράδειγμα πολλοί στηρίζουν τον Θ.Παπαθεοδώρου, τον πρώην υπουργό του Α.Σαμαρά που τώρα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον Ανδρέα Λοβέρδο, των Δημοκρατών.

Όσο για την Λακωνία παραδοσιακά είναι ένα δεξιό πολιτικό κέντρο του οποίου οι κάτοικοι δεν ανέχονται να ψηφίζουν σχηματισμούς που αποδεικνύονται στο όνομα δεξιοί και όχι στην πράξη.

Ένα τρίτο αγκάθι και ίσως το πιο καθοριστικό είναι η αποχή που θα παρατηρηθεί σε μεγάλα αστικά κέντρα, ιδιαίτερα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Αφορά κυρίως νέα άτομα, ηλικίας μέχρι 36 χρονών, τα οποία στις εθνικές έστω και οριακά στήριξαν τη ΝΔ.

Υπάρχει έκδηλη δυσαρέσκεια για τα Τέμπη διότι τα θύματα ήταν νέοι άνθρωποι και φοιτητές και πέραν αυτού η κυβέρνηση έχει διαψεύσει τις οποίες προσδοκίες είχαν από αυτήν.

Το κόστος ζωής είναι κυριολεκτικά τρομακτικό και η ακρίβεια σε οτιδήποτε κάνει έναν νέο άνθρωπο να νιώθει ότι ζει καλά είναι απαγορευτική.

Για να νοικιάσουν ένα σπίτι πρέπει να έχουν εισόδημα 2.000 €, κάτι το οποίο το έχουν πολύ λίγοι.

Η αγορά σπιτιού έχει φτάσει στα επίπεδα του 2006 με τη διαφορά όμως ότι η χώρα σε σχέση με τότε βρίσκεται σε πολύ κατώτερο επίπεδο.

Τι τους έχει μείνει; Ένα ξέγνοιαστο μπάνιο στις παραλίες. Θα προτιμήσουν αυτό από το να πάνε να ψηφίσουν.

Βέβαια, την φθορά της ΝΔ δεν την εισπράττουν τα δύο κόμματα που διεκδικούν τη 2η θέση.

Με λίγα λόγια η ΝΔ έχει ως αντίπαλο τον «κακό» εαυτό της, ο οποίος αμέσως μετά τις ευρωεκλογές αναμένεται να γίνει ακόμα χειρότερος.
Να προστεθεί επίσης ότι έχουν εξοργιστεί μαζί της και χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων με το νόμο περί πυροπροστασίας ακινήτων αφού τους «φόρτωσε» με απίστευτα οικονομικά βάρη για να κάνουν την δουλειά που έπρεπε να κάνει το κράτος, ζητώντας τους σε πολλές περιπτώσεις να πληρώσουν ακόμα και για ανακατασκευές στις οικίες τους!

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αν «πέσει» ο Στέφανος Κασσελάκης «χάνονται»

Η Πυθία αποκαλύπτειΑς μην γελιόμαστε. Τα φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ...

Η «βόμβα» που έχει στο συρτάρι του ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αναρωτιέται Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...

To μαρτυριάρικο παρεάκι της COSMOTE στην Κίμωλο και τα χαμένα εσώρουχα της «κακιάς» μάγισσας με τα κοτσιδάκια

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου.Το καλοκαίρι έχει μπει...