Άθλια παράσταση του πολιτικού απατεώνα Μητσοτάκη με το Πόθεν Έσχες

Οι άγρια χαρατσωμένοι και φτωχοποιημένοι Ελληνες παρακολουθούν εδώ και καιρό μια άθλια παράσταση που δίνει ο πολιτικός κόσμος της χώρας, η οποία αφορά το «πόθεν έσχες». Η κυβέρνηση επικαλείται «ατέλειες» στο νέο σύστημα υποβολής των δηλώσεων «πόθεν έσχες». Διατυπώνοντας προφάσεις επί προφάσεων, δίνει παρατάσεις επί παρατάσεων και τελικά -πιεζόμενη από την αντιπολίτευση αλλά και από μερίδα της κοινής γνώμης, που ενδιαφέρεται ακόμα γι’ αυτή την υπόθεση- δεσμεύεται η παράταση να μη αφορά τα μέλη της κυβέρνησης και τους αρχηγούς κομμάτων.

Εν τω μεταξύ, το σύνολο της συζήτησης για το «πόθεν έσχες» των πολιτικών προσώπων είναι εκτός… θέματος. Οι δηλώσεις έχουν να κάνουν με το «έσχες» και όχι με το «πόθεν». Ουσιαστικά, εδώ και χρόνια τα πολιτικά πρόσωπα, οι διοικητές οργανισμών, οι δικαστικοί και άλλοι ασκούντες εξουσία τοποθετούν σε μια φόρμα τα περιουσιακά στοιχεία τους δίχως να εξηγούν τους τρόπους κτήσεως.

Είναι κοινό μυστικό ότι τα πρώτα «πόθεν έσχες» των πολιτικών είναι πολύ πιο… φτωχά από τα τελευταία. Η πλειοψηφία εκείνων που υπόσχονται να «σώσουν» την Ελλάδα και τους Ελληνες δηλώνουν μεν πρόθυμοι να αυτοθυσιαστούν για το κοινό καλό, αλλά η Ιστορία αποδεικνύει ότι η διαδικασία της «σωτηρίας» τούς πλουτίζει.

Ολο τούτο το θέατρο δεν περνά απαρατήρητο από τον ελληνικό λαό. Είναι κοινός τόπος ότι οι έλεγχοι είναι προσχηματικοί και πως η κάστα των πολιτικών δεν επιθυμεί να ερευνάται σε βάθος η περιουσιακή τους κατάσταση. Ετσι δημιουργείται ένα αίσθημα γενικευμένης απαξίας για τα κοινά και αποκτά ισχύ άγραφου νόμου η φράση «όλοι ίδιοι είναι».

ΠΗΓΗnewsbreak.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων