Άγριο μπούλινγκ από το σύστημα Μαξίμου σε πασίγνωστο δημοσκόπο λίγο πριν από τις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Να το πάρει το ποτάμι; “Να το πάρει”.

Ωραία. Πάμε λοιπόν.

Όπως σας έχω αποκαλύψει εδώ και πολύ καιρό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η διεφθαρμένη παρέα του, όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, άσκησαν ασφυκτικές πιέσεις στους δημοσκόπους ώστε να μην δείξουν τη Νέα Δημοκρατία κάτω από το 33%. Ταυτόχρονα τους έκλεισε πονηρά το μάτι μέσα από συνέντευξη που παραχώρησε, βάζοντας ο ίδιος τον πήχη της επιτυχίας του κόμματός του: 33% είπε ο Μητσοτάκης και οι δημοσκόποι άρχισαν, άγνωστο με ποια κριτήρια, να τραβούν προς τα πάνω τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας που στην πρόθεση ψήφου την έβρισκαν γύρω στο 26%.

Ένας δημοσκόπος – ένας μόνο – τόλμησε να βγάλει τη Νέα Δημοκρατία περίπου στο 31%, στην εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος και το τι έγινε στο παρασκήνιο δεν περιγράφεται. Του την “έπεσαν” οι παρατρεχάμενοι του Μητσοτάκη. Τον κατηγόρησαν ακόμη και για το ότι, δήθεν, συμμετέχει σε σκοτεινό σχέδιο εφοπλιστή που επιδιώκει να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το μπούλιγνκ ήταν άγριο και χυδαίο.

Η αλήθεια είναι η εξής: Στην εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος, ο δημοσκόπος μέτρησε τη ΝΔ περίπου στο 29%. Όμως, βρέθηκε “εκτός τραστ” των δημοσκόπων. Εκτός κλίματος. Το καρτέλ ενοχλήθηκε περισσότερο και από τον Μητσοτάκη. Βασιλικότεροι, βλέπετε… Οι άλλοι έδιναν 33, 34 ακόμη και 35% στη Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη. Υπερβολικό, αλλά αυτό έκαναν. Σου λέει ο δημοσκόπος: “καθίστε μην γίνει καμία στραβή και εκτεθώ”. Ομως, ο ίδιος, είναι εγωιστής και δεν του αρέσει να ξεφτιλίζεται. Δεν θα διακινδύνευε ποτέ να ξεφτιλιστεί δίνοντας 34άρια και 35άρια. Έχοντας το 29% σαν δική του εκτίμηση, επέλεξε την ασφαλή οδό. Να μην απομακρυνθεί από το δικό του ποσοστό, αλλά και να γράψει το “3” μπροστά μήπως και ηρεμήσει ο Μητσοτάκης, που δεν ηρέμησε. Το έκανε ο δημοσκόπος πιεζόμενος. Και πάλι δεν ικανοποιήθηκε ο Μητσοτάκης. Και να φανταστείτε ότι έκοψε από άλλους…

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αν «πέσει» ο Στέφανος Κασσελάκης «χάνονται»

Η Πυθία αποκαλύπτειΑς μην γελιόμαστε. Τα φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ...

Η «βόμβα» που έχει στο συρτάρι του ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αναρωτιέται Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...

To μαρτυριάρικο παρεάκι της COSMOTE στην Κίμωλο και τα χαμένα εσώρουχα της «κακιάς» μάγισσας με τα κοτσιδάκια

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου.Το καλοκαίρι έχει μπει...